pesland.pl

RECENZURKA - FILMOWO PESLANDOWO

O wszystkim i o niczym

MŁODZIK
MŁODZIK
Numer GG: 9056621
Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 1 lip 2008, 19:00
Tak sobie z Emilkiem gadałem i doszliśmy do wniosku ze przydałoby się na wakacje założyć kącik odnośnie polecania filmów ich recenzje i takie tam pierdółki....

Jako prekursor ów pomysłu z kategorii horror wjeżdżający na psyche polecam "REC" :stres:
w skali 0-10 daje 9,5..... 0,5 zabrane za to ze hiszpański ale takiego filmu o zombich jeszcze nie widziałem..... serio polecam :P

Obrazek

ÓW FILM MA ATEST LuziQ`a

:okok:
Ostatnio edytowano sobota, 13 wrz 2008, 13:37 przez LuziQ, łącznie edytowano 7 razy
Zarząd Pesland
Zarząd Pesland
Numer GG: 9157688
Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 1 lip 2008, 20:05
z uwagi, że to już wakacje zaproponuję coś mało wymagającego...

BANK JOB

film gangsterski... brytyjski... uwielbiam takie filmy. Nie zawiódł? mnie, szczególnie że to film oparty na faktach. Dość ostukana fabuła, jednak nie jest jakoś bardzo banalny. Jest kilka pobocznych wątków (szkoda, że tak mało rozwiniętych).

Co do obsady... występuje Jason Statham. Całość ratuje piękna Saffron Burrows. 36 letnia brytyjka... mniam

Obrazek

Panowie podawajcie swoje propozycje, ale atest to my przyznajemy :P
Fanatic member of NO LAMA CLUB!!!

Danny Blanchflower: "Większość uważa, że futbol polega na wygrywaniu. To nieprawda. W tej grze chodzi o chwałę, o grę w wielkim stylu, z polotem i fantazją. Trzeba wychodzić na boisko z chęcią pokonania rywala, a nie oczekiwania, aż sam umrze z nudów"

AUDERE EST FACERE!

Przyjaciel
Przyjaciel
Numer GG: 8516825
Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 1 lip 2008, 22:16
jako ze wakacje to polecam-"wszystko jest iluminacja"-piekny film,plynie i plynie sobie no i przepiekne zdjecia,niesamowite krajobrazy wspolgospodarzy EURO2012...no i zaskakujaco dobra rola Frodo :P
"...I've got amazing powers of observation..."
Przyjaciel
Przyjaciel
Numer GG: 7953864
Nieprzeczytany postNapisane: środa, 2 lip 2008, 09:13
Emilian napisał(a):film gangsterski... brytyjski... uwielbiam takie filmy

z tego gatunku polecam Rise of footsoldier. malo tego pocz?tki wielkiej pot?gi czarnych typków zaczynaj? sie na trybunach ;) nie b?d? pisa? recenzji ale powiem jedno nie b?dziecie ?a?owali czasu na ten film po?wieconego po za tym równie?
Emilian napisał(a):oparty na faktach

Wrzucajcie tytu?y panowie, bo przez 2 miechy mam wolne w pracy hehehe i szykuje ju? filmy, które mam zamiar pocisn?? jak dobrze pójdzie to mo?e na zlot kto? lapka we?mie i w sobot? seans urz?dzimy, bo wiadomak przegrzanym w niedziele raczej jecha? si? nie powinno
Obrazek
"Trzymaj swa głowę wysoko, miej na wszystko w koło oko,wtedy życie będzie spoko"
Zarząd Pesland
Zarząd Pesland
Nieprzeczytany postNapisane: środa, 2 lip 2008, 09:31
Lapki b?d?... mo?e nawet 2 ;) (i projektor ma si? rozumie?) :)

Danny Blanchflower: "Większość uważa, że futbol polega na wygrywaniu. To nieprawda. W tej grze chodzi o chwałę, o grę w wielkim stylu, z polotem i fantazją. Trzeba wychodzić na boisko z chęcią pokonania rywala, a nie oczekiwania, aż sam umrze z nudów"

AUDERE EST FACERE!
Przyjaciel
Przyjaciel
Numer GG: 4370903
Nieprzeczytany postNapisane: środa, 2 lip 2008, 09:36
Moje uznanie zdobyl film pt. "Vince Niepokonany" jest to film oparty na faktach. G?ównym bohaterem jest Vince jest on ju? w podeszlym wieku, który w grze w football z kolegami pokazuje, ?? jest naprawde dobry przez co koledzy namawiaj? go, aby spróbowa? kariery zawodowej
Pesland rządzi :>
Przyjaciel
Przyjaciel
Numer GG: 4370903
Nieprzeczytany postNapisane: środa, 2 lip 2008, 09:40
Emilian napisał(a):Lapki b?d?... mo?e nawet 2 ;) (i projektor ma si? rozumie?) :)

To bedzie super ju? nei moge sie doczeka?.
Ja niestety niemam lapka, moja siostra ma mo?e uda mi sie przywie??, ale na 100% moge wzi??? PS 2, ale niestety PESA 6 nie mam :( Mo?e kto? inny by wzio? i da?o by rad? pogra? :lol:
Pesland rządzi :>

MŁODZIK
MŁODZIK
Numer GG: 9056621
Nieprzeczytany postNapisane: środa, 2 lip 2008, 16:23
Z filmow akcji takich troche z rozkminka polecam VANTAGE POINT bardzo fajny film ktory ukazuje nam zamach na prezydenta oczami roznych ludzi, nagentow FBI, reporterow. No i zamachowcow :D film otrzymuje 7-10.
GWIAZDA
GWIAZDA
Numer GG: 10613223
Nieprzeczytany postNapisane: środa, 2 lip 2008, 16:37
z horrorów które najbardziej z wszystkich gatunków filmów chyba najbardziej lubie polecam film KATAKUMBY .
Victoria (Shannyn Sossamon) postanawia odwiedzi? w Pary?u swoj? szalon? siostr? Carolyn (Pink). Pewnej nocy dziewczyna trafia na przyj?cie w podziemnych Katakumbach - 200 milowego labiryntu sk?adaj?cego si? z licznych wapiennych tuneli. Kiedy przypadkowo od??cza si? od reszty przyjació?, jest przekonana, ?e kto? lub co? j? ?ciga. Jej wakacje staj? si? przera?aj?cym koszmarem.

moim zdaniem film ujdzie ogl?da? jest fajny i muzyczka na pocz?tku jest super.. to znaczy spodoba?a by sie w?asnie chyba dla emiliana.. taka ostra i straszliwa ;P he. film oparty na prawdziwiej histori , tak wkrecali t? dzwieczyn? ?e sam uwierzy?em w tego potwora a na koncu wszystko sie wyjasnilo i monco poddenerwowana pozabija?a wszystkich z tego wszystkiego.. film moze byc , a wszystko o co w tym filmie chodzilo wyjasnia sie dopiero na sam koniec.. dziwna sprawa i zarazem ciekawy film .pozdro.
PROSTO.
Zarząd Pesland
Zarząd Pesland
Nieprzeczytany postNapisane: środa, 2 lip 2008, 18:00
Cobra99 napisał(a):
Emilian napisał(a):Lapki b?d?... mo?e nawet 2 ;) (i projektor ma si? rozumie?) :)

To bedzie super ju? nei moge sie doczeka?.
Ja niestety niemam lapka, moja siostra ma mo?e uda mi sie przywie??, ale na 100% moge wzi??? PS 2, ale niestety PESA 6 nie mam :( Mo?e kto? inny by wzio? i da?o by rad? pogra? :lol:

ostatni offtopic w tym temacie... Burza b?dzie PES...

AUDERE EST FACERE!

MŁODZIK
MŁODZIK
Numer GG: 2662686
Nieprzeczytany postNapisane: środa, 2 lip 2008, 19:16
Burza wlasnie zdradziles zakonczenie filmu :figielek: Ogladalem ten film i musze przyznac, ze koncowka byla zaskakujaca, ale film do moich faworytow nie nalezy - podobno sa gusty i gusciki :]

Z horrorow polecam film z 2004 "Shutter" (ver. japonska - remake z 2008 zrobiony przez Amerykanow jest beznadziejny w/g mnie ). Jak dla mnie jest to jeden z najlepszych japonskich horrow jakie widzialem.
Zarząd Pesland
Zarząd Pesland
Nieprzeczytany postNapisane: środa, 2 lip 2008, 19:52
Mia?em to samo napisa?... Burza we? si? w gar??...

PS. I nie odpisuj, ?e si? we?miesz :]

AUDERE EST FACERE!
GWIAZDA
GWIAZDA
Numer GG: 10613223
Nieprzeczytany postNapisane: środa, 2 lip 2008, 20:27
spoko :okok:
PROSTO.

Przyjaciel
Przyjaciel
Numer GG: 8516825
Nieprzeczytany postNapisane: środa, 2 lip 2008, 23:06
ale z was fani horrorow :lol: mi tam Freedy Kruger wystarczy :rotfl: to bylo cos :lol:
"...I've got amazing powers of observation..."
Przyjaciel
Przyjaciel
Numer GG: 7953864
Nieprzeczytany postNapisane: środa, 2 lip 2008, 23:51
prom3th3us napisał(a):horrorow polecam film z 2004 "Shutter" (ver. japonska - remake z 2008 zrobiony przez Amerykanow jest beznadziejny w/g mnie ). Jak dla mnie jest to jeden z najlepszych japonskich horrow jakie widzialem.
rowniez moja rekomendacja :okok:
Obrazek
"Trzymaj swa głowę wysoko, miej na wszystko w koło oko,wtedy życie będzie spoko"
Następna strona

Powrót do Hyde Park